WWW.MIDDELEN-TEGEN-SNURKEN.SURFSTAD.NL
snurken snorex snurken nasivent slaapapneu snurken snurken silence snurken Somnoplastiek
ANTI SNURK TIPS - Home - Middelen tegen snurken - Feiten over snurken - FAQ

 Snurkfeiten - FAQ

Komt snurken vaak voor?

En op de vier Belgen / Nederlanders snurkt. Dus snurken is echt wel een frequent voorkomend probleem.

Snurken bij vrouwen!

Mannen snurken meer dan vrouwen: 80% en 20%. Dat komt deels door andere gewichtsverdeling. Overgewicht nestelt zich bij mannen op de hals en de borstkas, wat een luchtwegvernauwing met snurken veroorzaakt, terwijl overgewicht zich bij vrouwen vastzet op de heupen.

Snurken en slaaphouding

Rugslapen verhoogt de kans op snurken. Op de rug rust het zachte gehemelte van de snurker op de achterwand van de keelholte. Daardoor kan de keelholte gemakkelijk opgetild worden door de luchtstroom, waardoor ze begint te wrijven en te trillen.

Snurken en alcohol

Alcohol vermindert de spiertonus en verergert het snurken. Snurkers doen er dan ook goed aan om na 18 uur geen alcohol meer te drinken.

Snurken door overgewicht

Overgewicht komt vaak voor bij snurkers. Zelfs licht overgewicht vernauwt de ruimte van de keelholte. Overtollige kilo's verkleinen alle vrije ruimten, waaronder de mond, de hals en de zones rond de bovenste luchtwegen en veroorzaken zo het snurken.

Snurken en slaapmiddelen

Net als alcohol doen sslapamiddleen de gehemeltespieren ontspannen en versterken ze het snurken.

Snurken: een ziekte?

Snurken kan op slaapapneu wijzen, waarbij de ademhaling vaak secondenlang onderbroken wordt. Apneu kan zware vaatbeschadiging veroorzaken. Om slaapapneu te diagnosticeren, is een slaapregistratie nodig.

Intensiteit snurken?

De snurkintensiteit kan oplopen tot 90 decibel. Dat is even luid als een vrachtwagen die op een autosnelweg rijdt.

kindeermountainbike - oatmeal diet - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - bridge leren - fibromassage
 webdesign