WWW.MIDDELEN-TEGEN-SNURKEN.SURFSTAD.NL
cpap apparaat snurken nasivent cpap maskers snurken silence snurken cpap
ANTI SNURK TIPS - Home - Middelen tegen snurken - Operatie tegen snurken

 Snurkbehandeling door operatie

De operatieve behandeling

In de meeste gevallen wordt het snurken veroorzaakt door een te nauwe overgang van de neusholte naar de keelholte. Er zijn twee methoden om snurken in die zone operatief te behandelen:

De beste manier is het verwijderen van het grootste deel van de huig en het zachte gehemelte met een mes of met de laser. De overgang van de neus naar de keel wordt ruimer en het snurken verdwijnt bij ongeveer negen van de tien mensen, maar na een paar jaar komt het snurken bij sommige mensen terug. Na vijf jaar werkt de operatie nog maar bij zeven van de tien. Dit komt omdat er zich langzaam weer wat vet ophoopt in de huig en het zachte gehemelte.

De operatie kent ook nadelen:

Een minder belastende operatie is het verstijven van de huig en het zachte gehemelte door gecontroleerde littekenvorming met een naald die op 3 tot 5 plaatsen in het zachte gehemelte wordt gestoken. Met trillingen of door ioniserende effecten worden de naald en het weefsel verhit tot 85 graden Celsius. Hierdoor ontstaat littekenweefsel dat stijver is dan normaal weefsel, zodat het gehemelte minder makkelijk kan gaan trillen en snurken minder op zal treden. Soms kan als complicatie een gat in het zachte gehemelte ontstaan, dat een paar weken pijn kan doen.

In zeldzame gevallen ontstaat snurken op het niveau van de achterzijde van de tong of het strottenklepje. Dan zijn er twee operaties mogelijk:

kindeermountainbike - oatmeal diet - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - bridge leren - fibromassage
 webdesign