WWW.MIDDELEN-TEGEN-SNURKEN.SURFSTAD.NL
snurken snorex snurken nasivent slaapapneu snurken snurken silence snurken Somnoplastiek
ANTI SNURK TIPS - Home - Definitie Slaapapneu

 Wat is Slaapapneu

Slaapapneu

10 % van alle snurkers heeft apneu. Bij apneu wordt tijdens het slapen uw bovenste luchtwegen regelmatig afgesloten. Men spreekt van apneu wanneer u meer dan 10 seconden stopt met ademhalen. Hierdoor gaat u tijdelijk minder diep slapen en de spieren van uw keel, tong en gehemelte worden even aangespannen. Dit proces herhaalt zich meerdere malen tijdens uw slaap. Snurkers met slaapapneu worden moe wakker en voelen zich overdag niet fit. Personen met OSAS (Obstructive, Sleep, Apnea, Syndrome) kunnen overdag zo moe zijn dat ze tijdens een gesprek of achter het stuur in slaap vallen. Door de verstokte adem treden wisselingen in de bloeddruk op. Hart en bloedvaten lijden hieronder.

Apneu voorkomen

Oorzaken apneu

Op grond van de oorzaak kunnen drie vormen van slaapapneu onderscheiden worden.

Het Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS) wordt veroorzaakt door een afsluiting van de ademweg veroorzaakt door het uitzakken van het zachte weefsel in de wand van de keelholte, door het naar achteren zakken van de tong of door andere zachte, afsluitende delen in de keelholte. Gedeeltelijke afsluiting veroorzaakt een turbulentie van de luchtstroom, die het weke verhemelte en andere structuren aan het trillen brengt. Dit leidt tot snurken. Indien bij het snurken de luchtverplaatsing naar de longen afneemt, spreekt men van hypopnoe met zuurstofgebrek in het bloed.

Het Centraal Slaapapneu Syndroom (CSAS) wordt veroorzaakt door een falen van de hersenen in het geven van impulsen naar de ademhalingsspieren. Daardoor worden er geen ademhalingsbewegingen uitgevoerd. De keelholte is hierbij normaal doorgankelijk voor lucht.

De derde vorm van slaapapneu is een mengvorm.

Risicofactoren apneu

Onderzoek wijst uit dat 2 tot 4% matig tot ernstig slaapapneu vertoont. Bij vrouwen dubbel zo veel. Het obstructief slaapapnoesyndroom (OSAS) wordt vooral gezien bij zwaarlijvige mannen van middelbare leeftijd. Het OSAS is minder frequent bij vrouwen, kinderen en personen met normaal gewicht. Slaapapneu bij kinderen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een vergroting van de amandelen. Een wegname van de amandelen is dan in ieder geval aangewezen.

Een aantal factoren kunnen bijdragen tot slaapapneu:

Symptomen apneu

kindeermountainbike - oatmeal diet - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - bridge leren - fibromassage
 webdesign